Larkolluka 1940 og Larkolluka 2020

Larkolluka 1940 og Larkolluka 2020

Larkollen 1940

«En telefonrassia gjennom Larkollen gir resultat at krig og annen bedrøvelighet ikke har drept det glade sommerliv ved det idylliske badested». (Fra Moss Avis, 02.07.1940). Sommeren 1940 ringer Moss Avis til hotelldirektørene ved Støtvig og Røeds for å få en status på hvordan sommersesongen hadde gått. Krigen inntraff Norge i 1940, men det ble likevel arrangert Larkolluke. Både hotelleier Veum ved Støtvig og Granli ved Røeds fortalte at det hadde gått over all forventing, og at folk trakk til stranden og at det var dans på kveldene. De oppfordret også østfoldingene til å dra til nettopp Larkollen denne sommeren, siden grensekontrollen hadde gjort det så vanskelig å feriere i Sverige.

Larkollen 2020

Sommeren 2020 vil også bli annerledes. Selvfølgelig på en annen måte enn i 1940. Etter mange skype-møter er vi i Larkollteamet enige om at vi skal gjøre det beste ut av sommeren 2020. Vi planlegger Larkolluka som vanlig men vi legger også en plan b. I den siste tiden har vi sett mange kreative løsninger på hvordan man kan være sosiale men fortsatt holde avstand til hverandre. Det er også i de banene vi tenker når vi legger en reserveplan.

Larkolluka har røtter tilbake til 1935, vil du lese mer om historien gå inn på http://historie.larkolluka.no

(bildet er fra en Larkolluke på 60-tallet og Larkolluka 2019)

Larkolluka er en aktivitetsuke for hele familien. Siden 1935 har Larkolluka trådt frem som et av sommerens høydepunkter for både fastboende og badegjester.
Abonner på vårt nyhetsbrev
Nyhetsbrev registering
Larkollteamet © 2024. All Rights Reserved.
crossmenu