«...,men så er nu Larkollen berømt for å ha en egen evne til å undgå regnvær»

«...,men så er nu Larkollen berømt for å ha en egen evne til å undgå regnvær»

Larkollprinsesser, utgåtte aktiviteter og dårlig konstruerte brygger er noe av det du kan lese om på historie.larkolluka.no. Bruk julen til å skrolle deg igjennom historien.

Aftenposten hadde sommeren 1937 tatt turen til Røds hotell for å overvære avslutningsfesten. «På Larkollen er begeistringen nærmest overstrømmende. Ikke en regndråpe før i går kveld. Men så er nu Larkollen berømt for å ha en egen evne til å undgå regnvær» (Aftenposten 1937).  

 Larkollukene på 30-tallet hadde en strek slagside mot idretten. Noe ulik Larkolluka i moderne tid, som omfavner familieaktiviteter som krabbefiske og sandslottkonkurranse. Larkolluka i 1939 var intet unntak. Ro-konkurranse, svømming, friidrett og fotball var noe som sto på programmet. Avslutningsfesten var på Støtvig Hotell og der ble Larkollprinessen kåret. «…bestemte seg for frøken Tutte Smith, Oslo, en høi og slank, mørke-blond dame i 20 års-alderen (forlovet).» (Fra Moss Avis, 31.07.1939).

Historie sidene inneholder mye informasjon og mange bilder, men den kan bli bedre. Har du et blinkskudd i et gammelt fotoalbum du kunne tenkt deg å dele med oss? Eller kanskje en historie du husker godt som andre kanskje vil like. Send oss gjerne en mail på, [email protected]

Mer om Larkolluka på 1930-tallet her:

http://historie.larkolluka.no

Larkolluka er en aktivitetsuke for hele familien. Siden 1935 har Larkolluka trådt frem som et av sommerens høydepunkter for både fastboende og badegjester.
Abonner på vårt nyhetsbrev
Nyhetsbrev registering
Larkollteamet © 2024. All Rights Reserved.
crossmenu