Hertz er platinumsponsor for 2023

Hertz er platinumsponsor for 2023

Vi er stolte av å kunne presentere våre platinumsponsorer. Denne uken presenter vi Hertz Moss. Vi har samarbeidet Hertz Moss i årrekke og vi er glade for at de blir med på Larkolluka 2023.

Hos Hertz kan du leie bil til konkurransedyktige priser, og velge blant Norges største utvalg av leiebil, enten du har behov for person- varebil eller minibuss. Meld deg inn i vårt prisvinnende lojalitetsprogram Hertz Gold Plus Rewards og spar tid på bestilling, henting og levering av leiebilen, få i tillegg flere fordeler som rabatterte priser, gratis tilleggssjåfør (gjelder partner/ektefelle), rabatterte priser på barneseter og muligheten til å opptjene og bruke rewards-poeng. Vi er opptatt av våre kunder og hjelper deg gjerne med å finne den beste leiebilen tilpasset ditt behov. Kontakt vårt norske servicesenter på tlf. 22 10 00 00 om du trenger hjelp med din bestilling. Start reisen i dag med en leiebil fra Hertz.

Kontaktinfo Hertz:

https://www.hertz.no/p/leiebil/norge/moss

Åpningstider: Mo-Fr 0700-1600, Sa-Su closed

Adresse: Kvaenveien 7

Telefon: +47 6923 5640

En Rask Guide For Moss fra Hertz

Moss er en by og kommune i Viken fylke og selve byen regnes som administrasjonssenteret i Moss kommune. Moss er kanskje best kjent for Mossekonvensjonen, fredsavtalen mellom Norge og Sverige, som ble forhandlet frem i Moss 14. august 1814. Bykjernen i Moss har beliggenhet på fastlandet, ved Kanalen som forener Mossesundet i nord med Værlebukta i sør. Moss har et rikt kulturliv og øya Jeløy som ligger like utenfor bykjernen over Kanalen, byr på et frodig og vakkert naturlandskap. På Jeløy finner du også koselige cafeer, gallerier og øya er et populært utfluktsområde. I byen ligger også flere hyggelige restauranter og spisesteder, og med en leiebil kan du også utforske Moss’ spennende nærområder med flere turistperler.

Kultur

Besøk Moss by- og industrimuseum i Møllebyen og lær om byens industrielle, kulturelle og arkitektoniske historie. Museets faste utstillinger omhandler blant annet papirindustri, mølleindustri og vannkraft. I tillegg til faste og skiftende utstillinger byr museet også på morsomme aktiviteter for de små. For de som interesserer seg for kunst bør ta turen innom Galleri F 15 som er et av Norges mest anerkjente og eldste visningssteder for samtidskunst. Galleriet har sin beliggenhet på Jeløy og formidler kunst med både nordiske og internasjonale røtter. På Jeløy ligger også herregården Røed Gaard og Refsnes Gods. Røed Gaard byr på kulturelle opplevelser med gallerier for billedkunst og kunsthåndverk, samt verksted for blant annet glassblåsere og smykkekunstnere. Gårdsbutikkene kan friste med egenproduserte produkter og på sommerhalvåret arrangeres det ulike kulturarrangementer som revyer og konserter. Besøk Refsnes Gods og se godset store kunstsamling med originalverk av blant annet Andy Warhol og Edvard Munch. Her finnes rundt 400 kunstverk av både velkjente og nyetablerte kunstnere.

Severdigheter

Konventionsgaarden fra 1778 er best kjent som et minnesmerke fra da kong Christian Frederik undertegnet «Mossekonvensjonen» i 1814. Bli med på guidet omvisning i Konventionsgaarden og hør om historien som skulle vise seg å lede til en av de viktigste hendelsene i Norges historie. Ved å bli med på omvisning får man mulighet til å bli med inn i Konventionsgaarden som i dag er fredet og lukket for allmenheten. Ved Sjøbadet i Moss sentrum står skulpturen The Norwegian Lady som et minnesmerke om det tragiske skipsforliset i 1891 da det norske skipet «Dictator» sank utenfor Virginia Beach. Skulpturens «tvillingsøster» står på stranden i Virginia Beach, nær området hvor «Dictator» sank, og ble gitt som gave fra Moss til innbyggerne i Virginia Beach for deres innsats under redningsaksjonen av skipsmannskapet. I tillegg til å minnes skipsforliset, symboliserer også The Norwegian Lady vennskapet mellom de to søsterbyene. Opplev Møllebyen og dens historiske bebyggelse hvor du blant annet finner Kongens gamle ridevei til København. Bygningene i Møllebyen har stor antikvarisk verdi og utgjør Moss’ gamle bykjerne. I Møllebyen ligger også byens første kommunale vannverk fra 1876 og verdens største keramiske krukke dekorert av den norske kunstneren Frans Widerberg. Med en leiebil får du også muligheten til å utforske andre nasjonale severdigheter og populære turistattraksjoner. Kjør for eksempel til Halden og opplev Fredriksten Festning, Norges mest ærerike grensefestning på nært hold, eller utforsk den ikoniske Gamlebyen i Fredrikstad som absolutt er verdig et besøk.

Aktiviteter

Opplev Jeløy, ofte kalt «Oslofjordens perle» og dens storslåtte naturlandskap med spennende skogsområder, skjærgårdsnatur og flora. En vandretur på øya byr på en reise tilbake i tid med gamle herregårder og gods, og her finner du også en av landets fineste kyststistrekninger. Jeløy er dessuten et yndet sted for sommerfuglentusiaster og øya kan også skilte med et rikt dyre- og fugleliv. På Jeløy ligger også Moss’ høyeste punkt, Rambergåsen som strekker seg 140 meter over havet. Her finner du 3000 år gamle helleristninger fra bronsealderen og toppen byr på en fantastisk utsikt over fjorden innover mot Oslo og utover mot fjellene i Buskerud og Vestfold. Ta turen til Sjøbadet og nyt strandlivet midt i Moss sentrum, eller prøv fiskelykken i Mossesundet på Alphabryggen ved Kanalen. Dra på kano- eller kajakktur i Østfolds største innsjø, Vansjø og utforsk naturen og fiskelivet i Moss og omegn. Her finnes flotte opplevelser for både hobby- og sportsfiskeren. Eller opplev livet på Moss Gjestehavn. Med en leiebil har du også muligheten til å oppleve Tusenfryd, et av Norges største og kjente fornøyelsesparker som ligger kun en 40 kilometer fra Moss sentrum via E6 retning Oslo. Tusenfryd ligger ved Vinterbro i Ås kommune og her finner du bl.a. karuseller, berg-og-dalbaner og andre spennende attraksjoner for store og små. Tusenfryd har også et eget badeland og fornøyelsesparken har opp mot 500 000 besøkende årlig. For de kjøpeglade er det kort avstand med bil til både Norwegian Outlet i Vestby og Nordby Shoppingcenter i Sverige. Norwegian Outlet i Vestby byr på en mengde merkevarer til lave priser og er landets eneste merkevareby. Norwegian Outlet ligger kun ca. 25 kilometer fra Moss sentrum via E6 nordover retning Oslo. Kjør ca. 65 kilometer via E6 sørøstover og dra på grensehandel i et av Sveriges største kjøpesentre, Nordby Shoppingcenter. Her finnes et stort utvalg butikker for enhver smak, alt fra mote til interiør, klær, mat og tobakk.

Shopping

Moss byr på gode handleopplevelser og her finner du alt fra store kjedebutikker til små nisjeforretninger med lokal forankring. I sentrum finner du et bredt utvalg av mindre spesialbutikker, alt fra mote til interiør. Midt i bykjernen ligger også kjøpesenteret AMFI Moss med over 70 spennende butikker, og ca. 4 kilometer via Riksvei19 utenfor sentrum finner du Mosseporten Kjøpesenter. Utenfor sentrum ligger også Rygge Storsenter, ca. 4 kilometer via Riksvei 118 og Varnaveien.

Ønsker du å bli platinumsponsor for 2024?

Fordelene er mange! Du får blant annet billetter til sommershowet og tilgang til et eget VIP-område kun for platinumsponsorer. Du får også reklame i programbladet, på Larkollukas facebookside, på gjerdet rundt Park Lane.

Sponsoransvarlig: [email protected]

Larkolluka er en aktivitetsuke for hele familien. Siden 1935 har Larkolluka trådt frem som et av sommerens høydepunkter for både fastboende og badegjester.
Abonner på vårt nyhetsbrev
Nyhetsbrev registering
Larkollteamet © 2024. All Rights Reserved.
crossmenu