Revy for store og små

Revy for store og små

Siden 1997 har barnerevyen vært et fast innslag under Larkolluka. Revytradisjonen sto allerede sterkt i Larkollen, men først og fremst var tilbudet for voksene. I 1997 var det altså barnas tur til å få sin egen revy. Den gangen var det Ragnhild Reinhoff godt hjulpet av Ragnhild Lundquist og Eva Olsen som instruerte barna. Dette er navn de aller fleste som har deltatt på barnerevyen kjenner.

Måka i 2013, temaet var film.

I løpet av de mange årene med barnerevy hadde populariteten steget i taket. Ragnhild Reinhoff fortalte Moss Avis i 2001 at det ikke var vanskelig å få nok barn til å melde seg på. «Pågangen har faktisk vært enorm. Vi har prøvd å skjære litt ned, men det er jo ikke så lett å si nei. Dermed har antallet skuespillere økt» (til Moss Avis i 2001). Før revyen i 2001 sto hele 150 mennesker i kø fem minutter før forestillingen skulle starte. Alle de 400 stolene som ble satt frem ble fylt opp, i tillegg sto mange rundt.

Måka i 1997

Det var duket for den 10. Måkarevyen på rad i 2006. Fortsatt med Ragnhild Reinhoff og Eva Olsen som sjefsmåker. Alt lå til rette for fest og moro. Noen av barna fra tidligere år hadde blitt hentet inn for å kaste glans på revyen. Men problemet med å hente inn tidligere revystejerner var at mange av de hadde blitt litt for gamle til å være med igjen. Blant stjernene dette året var Lillian Borch Olsen og Malin Ellingsen, som senere skulle bli sjefsmåker. Malin fortalte Moss Avis i 2006 at «Jeg har vært med på Måka to ganger før, og jeg er med fordi det bare er veldig gøy å synge og danse, forteller hun bak i kulissene.»

Måka 20 år i 2016.

Helt fra starten av har revygjengen bare hatt en uke på seg til å sette sammen forestillingen. Den imponerende bragden har blitt gjentatt i over 20 år og resultatet er alltid det samme, en revy fullstappet med sang, glede og ablegøyer. Det fine med Måkarevyen er at den bærer med seg grunnpilaren i Larkolluka-filosofien, nemlig samarbeidet mellom fastboende og sommergjester. Revyen viser seg hver sommer fra sin flotteste side, som resulterer i at feriegjestene og larkollingene sammen lager en fantastisk revy.

Måka i 2011.

Mer om Måkas historie og liste med hva som har vært tema og hvem som har vært ledere kan dere lese om her: http://historie.larkolluka.no/maka-barne-og-ungdomsrevy/

Larkolluka er en aktivitetsuke for hele familien. Siden 1935 har Larkolluka trådt frem som et av sommerens høydepunkter for både fastboende og badegjester.
Abonner på vårt nyhetsbrev
Nyhetsbrev registering
Larkollteamet © 2024. All Rights Reserved.
crossmenu