Endelig standup i Larkollen igjen!
I år har vi virkelig fått en nydelig bukett med komikere på plass.

Erlend Osnes

Erlend har på kort tid gjort seg godt bemerket på både scene og radio. Han er for mange kjent fra radioprogrammet "Raae og Osnes". I 2015 debuterte han med sitt første solo stand-up-show "Av Familiære Årsaker" som solgte ut kulturhus over hele landet. Han er blitt beskrevet som en historieforteller av rang, og en komiker på god vei mot humorstjernehimmelen.

Henrik Fladseth

Henrik har rukket mye på kort tid. Du husker han kanskje fra Komiprisen i 2015, der han som ubeskrevet blad begeistret publikum med betraktninger om billettkontroll. Som stand up-komiker står han jevnlig på landets største scener, og i 2016/2017 medvirket han i “Feelgoods humorgalla” sammen med Thomas Giertsen, Atle Antonsen, Robert Stoltenberg og Bård Tufte Johansen.

Kevin Kildal

Kevin har siden debuten i 2012 gjort show på alle de store klubbscenene i Norge, vært en snartur innom tv og satt opp sine egne turnéer. Kevin Kildal har tatt enorme steg som en brutalt ærlig, drøy og åpen komiker. Dette gav Kevin nominasjonen til Stå Opp-prisen, komikernes helt egne pris. Med 32 000 følgere på Facebook og 12 000 ukentlige lyttinger på podcasten, Klagemuren, har Kevin satt et solid fundament for seg selv som komiker.

Marlene Stavrum

Marlene er en ganske fersk komiker som har drevet med stand up i to år, og allerede rukket å stå på mange av de største standup-scenene i Norge! Hun har en særegen stil på scenen og ingen show blir like, men det blir som regel veldig gøy!

Magan Gallery

Magan er en fremadstormende nykommer som har kommet langt på sin korte karriere innenfor standup. En nykommer som til tross for sin korte tid i bransjen, har rukket å opptre på både Latter, Humorsalongen, fullstappet John Dee/Rockefeller TO GANGER og en rekke andre scener rundt om i landet. Med sin multikulturelle bakgrunn og oppvekst i bygda så leverer Magan vitser og historier det er umulig å ikke le av.

Larkollen Showteam ble til på et juleball i 1987, stiftet der og da av festkomitèen – og sommeren etter var den første Larkolluka i nyere tid et faktum.

Larkollen Showteam i 1990 (Jørn Bakken)

Med fra starten av var Knut Einar Veum, Werner Olsson, Martin Mathisen, Espen Bakkerud og Geir Bekkensten. Sammen hadde de lyst til å gjenoppta den gamle tradisjonen med en aktivitetsuke i Larkollen på sommeren. Larkollen Showteam var ikke en typisk demokratisk forening med valg og generalforsamling, men rett og slett en ”guttegjeng” som ville gjøre en innsats for Larkollen.

Rekeaften 1989

Etter suksessen med Larkolluka i 1988 hadde showteamet store vyer og gikk hardt og bredt ut med arrangementer også utenom Larkolluka. I 1989 og 1990 stod også Midtsommershow med kjente artister og digre budsjetter – og ikke særlig imponerende økonomiske resultater på plakaten. Temmelig raskt fant de derfor frem til den oppskriften som – til vår, deltakerne og tilskuernes store glede – har vist seg å være en suksess: «Larkolluka, en aktivitetsuke for hele familien!»

Espen og Knut-Einar i 1991

Under de første Larkollukene på 30-tallet ble det arrangert prinsessekåring. Den tradisjonen ble opprettholdt gjennom 40-,50- og 60-tallet. I et utkipp fra Moss Avis i 1966 ser vi hva kriteriet for å bli Larkollprinsesse var. "En jury er i disse dager i full sving med å tråle stedets badestrender på jakt etter prinsessekandidater. Loven sier at hun skal være ung, frisk og sporty – ikke gift eller forlovet, og ikke ha vært Larkollprinsesse før."

Her er prinsessene på 1930-tallet:

Fra prinsessekåringen i 1966

Da Larkolluka gjenoppsto i 1988 fant man ut at man måtte ha en ny kåring. Prinsessekåring hadde rett og slett gått ut på dato. Den nye prisen skulle gå til en person eller forening som hadde fremmet Larkollen. Fra 1988 til 1997 var det beboerne i alle aldre, innenfor skiltene som stemte frem Årets Larkolling, med kriteriene:

– Må bo innenfor Larkollens grenser!

– Gjøre en innsats for Larkollen!

– Gjøre en innsats for Larkollens befolkning!

– Gjøre en ekstra innsats for deg!

– Gjøre Larkollen kjent for utenforstående!

Etter at Larkollen Showteam ble tildelt tittelen i 1997, ble postkasseavstemningen lagt på is og ansvaret for å finne en passende kandidat til tittelen, ble lagt i hendene til tidligere årets Larkollinger, som sitter i juryen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Kari og Knut Veum var begge oppvokst i Larkollen og sammen drev de Støtvig Hotell i mange år og var på fornavn med de aller fleste i bygda.

Den første som vant prisen var Aase Sæterdal i 1988. Aase er født og oppvokst i Larkollen. – Det var helt fabelaktig, fortalte hun da vi møtte henne 30 sommere senere for å høre hvordan hun opplevde å bli kåret til Årets Larkolling den gang. Aase engasjerte seg på flere områder i og for Larkollen. Enten det var som leder for Larkollen Vel, forkjemper for steingjerdene ved Larkollen Kirke, for å beholde svingene ved Botnertjernet eller mot nedleggelse av Larkollen skole. Etter henne har 37 personer eller foreninger vunnet prisen for årets Larkolling.
(artikkelen fortsetter under bildet)

Aase Sæterdal

Liste og begrunnelsen for alle tidligere vinnere kan dere lese mer om her:
http://historie.larkolluka.no/arets-larkolling/

Larkolluka er en aktivitetsuke for hele familien. Siden 1935 har Larkolluka trådt frem som et av sommerens høydepunkter for både fastboende og badegjester.
Abonner på vårt nyhetsbrev
Subscription Form
Lakrollteamet © 2023. All Rights reserved .
crossmenu